Mesoestetic™ – Hudvård och Estetisk medicin

I vår strävan att alltid kunna erbjuda de bästa produkter och behandlingar presenterar och introducerar vi Mesoestetics resultatinriktade produkter. Produkterna är framtagna av ett av världens mest prestigefyllda företag.

Mesoestetic är ett världskänt globalt företag inom hudvård och estetisk medicin som specialiserat sig på resultatinriktade produkter med cosmeceuticals, skinbooster, vitamincocktails, kemiska peels och mesoterapiprodukter av allra högsta kvalitet.

Mesoestics mesoterapi ampuller och vialer för salongbehandling med microneedling finns både med singelsubstanser som tex centella asiatica, organisk silica, och NCTC-109 mfl samt mixade cocktails för att behandla specifika hudproblem.

Mesoestetic Mesohyal har ett brett utbud av medical devices i klass 3 när det gäller ansikts- och kroppsbehandlingar med CE-märkning. Dessa produkter är anpassningsbara, säkra, effektiva och används för individualiserad korrigering av hudåldrande och för de allra mest specifika hudproblemen. De förbättrar hudens utseende direkt, är förebyggande och har långvariga effekter. Mesohyal i mesoterapi är idealiskt att kombinera med samt optimera resultaten av andra medicinska behandlingar. Organic silicon, NCTC 109-skinbooster är några av produkterna i sortimentet.

Vid mesoterapibehandlingar med microneedling använder vi mesoestetics specialdesignade produkter mesohyal till kropp och ansikte.

Mesoestetics syrapeels samt ampuller och vialer är idealiskt att kombinera med microneedlingbehandlingar för bästa resultat och effekt. Dessa designade behandlingar görs i samråd med kunden efter noggrann anamnes.

Du är varmt välkommen att boka en konsultation online på www.infinityofbeauty.se eller ringa till oss på 070 789 76 02

Global Eyecon

Global Eycon – global periocular solution by Mesoestetic

Professionell behandling som reducerar tecken på åldrande och trötthet runt ögonområdet.

Behandlingen passa dig som har försämrad elasticitet i huden kring ögonen, påsar, linjer eller viss typ av pigmentering och mörka ringar under ögonen.

Behandlingen består av en kur på tre gånger med tre veckors intervall. I varje behandling används microneedling och en speciellt anpassad kemisk peeling till ögonområdet. Behandlingen avslutas med lugnande och svullnadsdämpande specialmask för ögonen.

Därefter kan man göra en behandling var sjätte månad för att underhålla resultatet.

Hur går Behandlingen till?

Behandlingen består av tre moment med en kombination av speciellt framtagen kemisk peeling för ögonområdet mot hudåldrande, pigmenteringar och trötthetstecken samt en steril lösning för microneedling med depigmenterande och svullnadsdämpande effekt samt avslutande mask för ögonen som också är återfuktande, lugnande och svullnadsdämpande. Själva behandlingen känns behaglig men neutraliseringen av den kemiska peelingen kan svida en del. Dock snabbt övergående. Successivt förbättrade resultat som syns redan efter första behandlingen!

Efter behandlingen

Rekommenderar man att använda en bra ögonkräm som hjälper att bibehålla effekten. Din hudterapeut hjälper dig med att välja ögonkräm som passar just dig.

Vi rekommenderar att alltid använda högt SPF under och efter behandlingskuren.

Inför behandlingen

Kom gärna osminkad och utan mascara.

Denna behandling lämpar sig inte för gravida och ammande.

Mesoéclat – red carpet behandling.

Mesoéclat är en kemisk peeling som ger direkt uppstramning och fantastisk lyster.

Den kraftfulla effekten håller i sig några dagar vilket gör den optimal inför ett speciellt tillfälle.

  • Direkt lyster och långvarigt resultat.
  • Intensivt hudföryngrande effekt.
  • Reducerar linjer och rynkor.
  • Återfuktar huden på djupet.
  • Antioxidant verkan.
  • Stimulerar kollagen- och elastinproduktionen.

Först appliceras mesoéclat peel som innehåller bland annat salicylsyra och azelainsyra som ökar cellförnyelsen och jämnar ut hudtonen.
Därefter appliceras mesoéclat ampull fylld med näringsämnen och antioxidanter som stärker hudens kollagen och elastin. Avslutningsvis appliceras crystal fiber mask. Masken är tillverkad av nanofibrer och dränkt i aktiva ingredienser som den fuktgivande och regenererande hyaluronsyran, lugnande tångextraktet och skyddande platinapulvret.

Några dagar efter behandlingen kan huden börja flagna för att stimulera cellförnyelsen.

Behandlingen kan med fördel utföras i kur om fem, med två veckor intervall.

Resultatet förstärks och förlängs för varje behandling och hudens förmåga att ta upp de aktiva ingredienserna ökar.

I behandlingen ingår:
Rengöring, kemisk peeling, närande ampull, crystal fiber sheet mask.

Mesoestetic kemiska peels

Vi arbetar med Mesoestetics breda sortiment av kemiska peels och skräddarsyr behandlingen efter din hudtyp och hudtillstånd.

Kemisk peeling med Mesoestetic kan göras som en engångsbehandling med en uppfräschade effekt, men görs med fördel som kurbehandling á 4 behandlingar med 14 dagars mellanrum för bäst resultat.

En behandlingskur rekommenderas 1-2 gånger per år.
Behandlingen rekommenderas för både män och kvinnor.

Kemisk peeling är en syrabehandling. Oavsett vilken syra man väljer så är exfoliering den gemensamma nämnaren. Dvs borttagandet av gamla hudceller på det yttersta hudlagret. Hudceller som redan är döda och redo att trilla av. Genom exfolieringsprocessen främjar man en ny friskare hud med jämnare struktur och hudton samt mer lyster. Olika syror har olika grundegenskaper utöver att vara exfolierande och lämpar sig för olika hudtyper och hudtillstånd.

Mesoestetics peels:

Salicylsyra – En idealisk behandling för akne-ärr, fläckar, fet hud, stora porer, rynkor och stimulerar även cellförnyelsen.

Glykolsyra – Ett utmärkt botemedel för behandling av solskadad hud, rynkor, hud med en gråaktig ton samt ålderstecken. Peelingen framställs av sockerrör som är rika på vitaminer, mineraler och växthormoner, som stimulerar produktionen av kollagen, elastin och bekämpar effektivt hudens ålderstecken.

Mjölksyra – En behandling av fina rynkor och solskadad hud. Peelingen är tillverkad av filmjölk och yoghurt, och rekommenderas för behandling av känslig hud. Peelingen stimulerar bildningen av kollagen, elastin och andra basiska ämnen. Idealiskt för hud utan lyster och området runt ögonen (30%).

Mandelsyra – En fruktsyrapeeling som är tillverkad av mandelextrakt. Den är speciellt lämpad för hud med akneproblem och hyperpigmentering. Peelingen har antiseptiska effekter som skiljer sig från andra peelingar (tex. glykol- och mjölksyra), vilket betyder att peelingen kan användas som ett behandlingsmedel mot acne.

I behandlingen ingår:
Rengöring, kemisk peel, ansiktsmask efter behov samt avslutande produkter.

Mesoestetic Modified Jessner peel

Jessner består av en sammansättning av Salicylsyra 14% + Mjölksyra 14% + Citronsyra 8%.

Jessner har ett brett användningsområde så som mörka fläckar, ojämn hudton och åldrad hud. Ideell som förberedande peel innan applikation av mesopeel TCA.

Passar:
Mild till moderat solskadad hud.
Mimiska linjer och ytliga rynkor.
Slapp hud.
Utvidgade porer.
Hud utan lyster.
Pigmenterade lesioner, lentigo, ojämn hudton.
Akne benägen hud, t.ex. vid klimakteriet eller vid hormonell påverkan.

Rekommenderas en kurbehandling på 6 gånger med 14 dagars mellanrum.
En behandling varje halvår rekommenderas som underhåll.

Mjölksyra är en alfahydroxisyra och används som en peeling faktorn. Den uppmuntrar epidermal och dermal förtjockning. Den aktiverar kollagen och elastin bildning och ökar koncentrationen av hyaluronsyra i den extracellulära matrisen.

Salicylsyra är en beta- hydroxisyra och används som exfoliant pga dess keratolytiska egenskaper. Förutom att reglera seborrea har salicylsyra antiseptiska, bakteriostatiska och svampdödande egenskaper.

Citronsyra är också en alfahydroxisyra peeling, antioxidant och med anti-åldrande egenskaper. Citronsyra har en högre molekylvikt än mjölksyra, och därför mindre keratolytiska effekt.

I behandlingen ingår:
Rengöring, jessner peel, ansiktsmask efter behov samt avslutande produkter.

Mesoestetic TCA Peel

Trichloroaceticacid (TCA) är en självneutraliserande peel som har en progressiv penetration.

Rekommenderas vid åldrad hud, moderat solskadad hud, ytliga och medeldjupa rynkor, matt hud som saknar lyster, pigmenterade lesioner, ytliga acneärr och comedo acne.

TCA verkar genom att trigga koagulation av hudens proteiner, vilket leder till att en vit frostning uppstår i huden. Denna effekt förbättrar hudens fysiologiska mekaniska barriär. Efter behandling med TCA genomgår huden en kraftig fjällnings process.

SOFT (15%) behandlingscykel:
En 15 % TCA (triclorettsyra) medeldjup peel som verkar på djupet för svårare akneärr och åldrad, solskadad hud. Utförs endast efter konsultation med våra hudterapeuter.

Kan användas överallt på kroppen. Görs med fördel som kurbehandling på 4 behandlingar med 14 dagars mellanrum för bäst resultat.
En behandlingskur rekommenderas 1-2 gånger per år.

TCA (35%) behandlingscykel:
Denna peeling är en djupverkande peel med påverkan på papillära dermis. Används vid moderat-åldrar till åldrad hud. Lämplig för hud som redan har förberetts med ytliga peels.

En behandlingskur rekommenderas max 2-3 gånger per år var 4:e månad.

I behandlingen ingår:
Rengöring, TCA peel, ansiktsmask efter behov samt avslutande produkter.

COSMELAN (inkl hemvårdsprodukter för hela behandlingsprcessen 9mån)

Cosmelan + Eftervårdsprodukter

En kraftfull och effektiv pigmentbehandling mot Melasma och pigmentfläckar som ger förbättrad struktur och en jämnare hudton.
Behandlingen arbetar med att påverkar produktionen av melanin i huden och kan därmed reducera och motverka uppkomna pigmenteringar.

Behandlingen är uppbyggd i 2 steg:

1a steget utförs på salongen där vi har en konsultation och diskuterar din hy, förväntningar, frågor och resultat. Efter en noggrann konsultation appliceras en lermask som ska sitta kvar på huden i 8-12 timmar. Det är därför lämpligt att vara ledig resten av dagen.

2a steget är en hemmabehandling som du som kund sköter genom tydliga instruktioner och medföljande produkter som ingår i priset och behandlingen.

Det är väldigt viktigt att du som kund följer behandlingsrutinen, minimerar solexponering och använder hög solskyddsfaktor varje dag – oavsett väder. Huden kommer att bli känslig och torr de närmsta två veckorna efter behandlingen, sedan kommer du successivt se hur resultatet förbättras och stabiliseras, pigmentfläckarna bleknar och huden får en ökad lyster.